Taks haekplanter eller Hedera Helix

Taks haekplanter er vedligeholdelsesvenlige hække, der er nemme at holde smalle. Takket være dens stedsegrønne egenskaber er en takshæk den ideelle grønne grænse. Taks ‘Baccata’ har ligesom taks ‘Media Hicksii’ mørkegrønne nåle og giver røde bær om efteråret. Men i modsætning til ‘Baccata’ vokser ‘Hicksii’ mindre hurtigt og er derfor mindre velegnet, hvis du ønsker en høj hæk. Taks ‘Media Hillii’ er hanvarianten af ​​denne taksart og ligner ‘Media Hicksii’, med den væsentligste forskel, at ‘Hillii’ ikke producerer bær.

Taksmediet som hæk i din have

Taks ‘Hicksii’ og taks ‘Hillii’ er de mest almindelige takshække i vores klima efter ‘Baccata’. Disse taksarter er faktisk meget ens, med den største forskel, at ‘Hicksii’ er den kvindelige sort og ‘Hillii’ er hannen.

Du kan se den forskel på de røde bær, der vokser på ‘Hicksii’, men ikke på ‘Hillii’. Taksmediet ‘Hicksii’ bliver meget bredere end ‘Baccataen’, op til fire meter bredt. Du vil dog ikke have, at denne plante vokser højere end 1,80 meter, fordi din takshæk så hænger til siden i toppen. Mediet ‘Hillii’ er lidt mere kompakt end ‘Hicksii’, og det er bedre ikke at blive højere end 1,80 meter. Disse smukke takshække er et absolut aktiv for enhver have.

Du kan plante takshæk året rundt, så længe der ikke er (natte)frost. Det er også bedre ikke at plante planter med en rodklump om sommeren. Når du planter din hæk, skal du bruge plantejord og passe på ikke at placere planterne for dybt. Rodsystemet skal bare forsvinde under jorden.For at opnå en fuld og tæt hæk anbefaler vi at holde den anbefalede planteafstand. Er du nysgerrig efter den korrekte planteafstand til denne type hæk?

Hedera helix, også kaldet vedbend eller engelsk vedbend, er en vedligeholdelsesvenlig stueplante. Placer den hængende plante på et sted i (halv)skygge, og sørg for, at jorden forbliver let fugtig. Det vil give dig mange års glæde af din smukke hængende plante. Hederas kan placeres både indendørs og udendørs, men vær opmærksom på, at planten hurtigt kan formere sig udendørs. Vi anbefaler derfor, at du altid placerer planten i en potte.

Efeu er en populær klatreplante og har været kendt i Holland i årevis. Oprindeligt klatrede denne plante op ad træerne i skoven, nogle gange op til 30 meter høje. Sørg for, at planten ikke klatrer op ad væggen, da det kan give problemer senere hen.

Vanding af Hedera

Sørg for, at Hederas jord altid er let fugtig. Når du vander, skal du undgå, at der dannes et lag vand i bunden af potten. Dette kan i sidste ende føre til rodråd, da rødderne vil lukke sig, hvis der bruges for meget vand. Rodråd kan først blive synligt efter længere tid, men det kan sikre, at planten ikke overlever.

Kontroller først jorden regelmæssigt for at finde ud af, hvor meget og hvor ofte du skal vande planten. Kontroller dette ved at stikke fingeren op til to knoer dybt ned i jorden med nogle dages mellemrum. Hvis jorden allerede er tør efter et par dage, vander du for lidt. Hvis jorden stadig er meget våd, vander du måske for meget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *