Alt om blomstring og pleje af magnoliaen

Magnoliaen bærer de største blomster af alle buske, der kan blomstre i vores klima. Denne blomstring er en vidunderlig meddelelse om, at foråret er begyndt eller er ved at begynde i vores land. Nogle magnolier blomstrer allerede i marts. Magnolietræet kræver relativt lidt pleje, og der findes hybrider, som også er velegnede til en mindre have. Magnolien er mere alsidig, end mange tror, og den er ikke kun smuk om foråret.

De mest kendte sorter
Den mest kendte er Magnolia Soulangeana. Den kan blive op til fem meter høj og blomstrer særligt rigt. Der findes forskellige farvesorter, men hvid og lyserød eller en kombination heraf er de mest almindelige. Hvis du har en mindre have, vil Magnolia Soulangeana hurtigt blive for stor, og du vil være bedre tjent med at vælge en af de mindre hybrider:

Magnolia Susan. Denne amerikanske busk bliver op til 2 meter høj, og blomsterne er særligt flotte lyserøde med en lysere farve på indersiden. Man ser den amerikanske nyankomne mere og mere ofte i hollandske haver.
Magnolia Stellata. De stjerneformede blomster lyser op i enhver have om foråret. Busken forbliver ret lille.
Magnolia Yellow River. De gule blomster er særligt iøjnefaldende, og busken bliver ikke stor. Denne art er mindre almindelig i vores land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *